2011. július 2., szombat

Jennifer's Body - Ördög bújt beléd (2009)

Anno még tetszett is a Jennifer's Bodynak a trailere, és már jó pár hónapja itt porosodott a winchesteremen, a napokban meg sikerült is megnéznem. A végeredmény? Kb. ugyanazt tudnám elmondani róla, mint a Drive Angryről, amiről még nem készítettem bejegyzést, de ami késik nem múlik. Tehát konkrétan: Megan Fox domboríthatott volna most, ha már kapott egy főszerepet, de sikerült teljesen visszájára fordítani az egészet, és lejáratni magát. Érezhetett valamit a stúdió vagy a rendező is, hiszen annak ellenére, hogy a főszereplő csaj testéről van szó a címben, a cselekményben már Amanda Seyfried karakterét tolták előtérbe.

A történet röviden annyi, hogy van a gimi egyik legjobb csaja, aki egy tökree "lúzer" csajjal barátkozik. Persze idővel kiderül, hogy teljesen érdekbarátság ez az egész, és csak azért volt a közeledés Fox részéről, hogy a csúnya lányka mellett ragyogni tudjon. Aztán a konfliktus abból fakad majd, hogy egy noname banda feláldozza a Sátánnak Foxot, hogy ezáltal sikeresek legyenek, csak a rituálé rosszul sül el, és Fox testébe költözik egy démon, akinek kedvenc étele a hormontúltengésben szenvedő fiatal.

Mellesleg még nem lesz belőle színésznő
Lehet, hogy csak nekem volt rossz napom, de a film, bár látszott rajta, hogy nem veszi túl komolyan magát, mégse érzékeltette azt eléggé. Főleg Amanda Seyfried narrálása segített azt a látszatot kelteni, hogy itt bizony valami életigazságot akar a rendező megfogalmazni, és a néző figyeljen, mert bármelyik pillanatban elhangozhat az a mondat, mely nagy hatással lesz az életünkre. Persze átvitt értelemben mindenki tudja miről szól az egész - a fiatalkorúakat próbálják meg elriasztani a szexuális túlfűtöttségtől, de ehhez kitalálhattak volna valami mást, vagy legalábbis próbálkozhattak volna egy nivósabb színésszel. Mert Megan Fox - csodák csodájára - leszerepelt. Aki ilyen B-filmben sem képes a főszerepet meglovagolni, az ne színészkedéssel keresse a kenyerét. Bár azt velem szépen elhitette, hogy a valós életben is valami ilyesmi jelleme lehet, de lehet, hogy csak pusztán a külsőjéből adódóan keletkezett ez a sztereotípia bennem.

Amanda Seyfried ezzel szemben aranyos, bár már előre látom, hogy x év múlva Varró Attila a színészek szerzőisége óráján őt fogja feladni beadandó témaként. Van ez a filmje, meg idén a Red Riding Hood, mely szintén a "felnőtté válásról" szól, legközelebbi szerepe biztos valami óvszergyárosról fog szólni. Na de nem bántani akarom, de benne éreznék potenciált, hogy ne ragadjon le ilyen tinihorroroknál, hanem komolyabb szerepeket is elvállalhasson.

Arra meg kíváncsi lennék, hogy eme film után mennyi naiv amerikai rockzenekar folyamodott a Jennifer's Bodyban látható rituáléhoz, hogy sikeresek legyenek... bármit kinézek azokból odakinn, és hogy nem lettek sikeresek, az csak őket fogja meglepni.

Nincsenek megjegyzések: