2011. július 1., péntek

Köztörppé tétetik

Itt a július, én meg túl vagyok végre valahára az államvizsgán, igaz még a napokban a mesterszakos felvételinek muszáj nekirugaszkodnom, de azután lesz időm rendszeresen frissíteni a blogot, kicsit változtatni az eddigi formátumon. Sajnos az elsőszámú célkitűzést eddig nem nagyon sikerült megvalósítani, de most hogy van időm, már neki fogok látni saját történeteimet közzétenni ezen a blogon, folytatásos stílusban - és akkor végre a blog címe is értelmet nyer majd a szemetekben.

Mert ez a blog nem sorozatok meg filmek kivesézése miatt született meg, hanem többek között amiatt, hogy azokon keresztül fogalmazzam meg gondolataimat a világról. Ez egyes filmek esetében sikerült, más alkotásoknál meg már nagyon átszaladtam a ló túloldalára, és bármennyire igyekeztem, mégiscsak egy elemező stílusú írás született. Ami nem feltétlenül baj. A jövőben továbbra is számíthattok tőlem film- és sorozat "kritikákra" az eddig megszokott stílusban. Ezeket ki fogom egészíteni saját történeteimmel, ezen felül pedig egy rendszeres rovatot fogok indítani, amiben olyan kérdésekre igyekszek választ keresni, hogy egy történetben mitől működik jól egy protagonista vagy egy antagonista szereplő, legyen szó filmről vagy könyvről, milyen túlélési tanácsokat kapunk különböző helyzeteket illetően, és ezek mennyire helytállóak, és hasonlók. Ebben szívesen venném, ha olvasóim aktívan részt vennének, és együtt próbálnánk ezen talányokat megoldani.

Szóval sokkal színesebbé válik a blog. Ha az időm engedi, idővel majd könyvkritikák (főleg fantasy és sci-fi műfaján belül) és képregénykritikák is megjelenhetnek, de egyelőre valósítsam meg ezeket, aztán jöhet a következő bővítés. Mint látható ebből, ez a blog, ha jól alakul, valóban egy crossover lesz, alkotásokat elemzek, saját sztorikat publikálok, és mindemellett elmélkedek az élet nagy dolgain. Remélhetőleg, nem vágom túl nagy fába a fejszém.

Nincsenek megjegyzések: